از پرکاربردترین و مهمترین محصولات فلزی در صنایع ساختمان سازی، میتوان به ورق سیاه اشاره نمود. سهولت در برش و خم، انعطاف پذیری بالا، مقاومت در برابر خوردگی و استحکام بالا باعث محبوبیت این ورق در بین مصرف کنندگان شده است. قیمت روز ورق سیاه در سایت صنعت کاران در دسترس میباشد.
ورق سیاه چیست؟
ورق سیاه طی فرآیند نورد گرم، تحت فشار و در دمایی بالاتر از ۹۰۰ درجه سانتی گراد تولید میشود و ظاهری مات با جنسی خشن دارد. ورق سیاه در مقابل ورق رنگی، روغنی، گالوانیزه که با روش نورد سرد تولید شدهاند قرار دارد.
این ورق دارای ضخامت ۱ تا ۱۰۰ میلیمتر است. به منظور کاهش ضخامت، تختال با دو آلیاژ st52 و st37 پس از حرارت دیدن از غلتکهای بزرگی عبور داده میشود که علاوه بر کاهش ضخامت، انعطافپذیری و مقاومت آن افزایش مییابد.
عواملی چون جنس مواد اولیه و رعایت استاندارها بر روی قیمت ورق سیاه تاثیر گذار است. از این ورق در ساخت تابلوهای ترافیکی، ماشینآلات صنعتی، لولههای نفتی، مخازن و گاردریل، صنایع کشتیسازی، صنعت پتروشیمی، ساخت پروفیل و خودروسازی استفاده میگردد. همچنین ورق سیاه برای سرمایهگذاری و به دست آوردن سود نیز خرید و فروش میشود.
انواع ورق سیاه
ورقهای سیاه به دو دسته فابریک و رول شده طبقهبندی میشوند:
ورق رول شده: این ورق به نامهای کلاف یا کویل نیز شناخته میشود و دارای ضخامت بین ۱/۵ تا ۱۵ میلیمتر و عرض ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ میلیمتر است. هرچه ابعاد این ورق بیشتر باشد قیمت آن بالاتر است.
ورق سیاه فابریک: یا شیت در اندازههای متفاوتی تولید میشود. ابعاد ورقهای فابریک ضخامت پایین معمولا ۱ × ۲ و ۱٫۲۵ × ۲٫۵ متر است و ابعاد ورقهای با ضخامت بالاتر از ۵ میلیمتر با توجه به کارخانه تولید کننده ۱×۶ و ۱٫۵× ۶ و ۲× ۶ و ۲× ۱۲ متر میباشد.
بییشتر بدانید:
پیچ آلن چیست؟
انواع ورق سیاه عبارتند از:
قیمت ورق St37
قیمت ورق St52
قیمت ورق A283
بیشتر بدانید:
کارخانه های تولید کننده ورق سیاه
بزرگترین کارخانه تولید کننده ورق از نظر حجم تولید در کشور، کارخانه فولاد مبارکه اصفهان می باشد که ورق های با کیفیت از جنس St37 و St52 به صورت رول و یا ابعاد فابریک ۱٫۵× ۶ تولید می کند. لازم به ذکر است فولاد مبارکه اصفهان ورق های تا ضخامت ۲۰ میلیمتر تولید می کند.
دومین کارخانه تولید کننده ورق در ایران کارخانه فولاد اکسین اهواز می باشد که ورق های با کیفیت از جنس A283 و St52 و A516 با ابعاد فابریک ۲× ۶ و ۲× ۱۲ متر به صورت روتین تولید می کند. این کارخانه در مرحله اول تنها ورق های با ضخامت بالاتر از ۲۵ میلیمتر تولید نمود اما با گسترش فعالیت و برند سازی نام فولاد کاویان از سال ۱۳۸۲ ابعاد کوچک تر خود را با ابعاد ۱٫۲۵× ۶ و ۱٫۵× ۶ متر تولید می کند. دو کارخانه مذکور علیرغم فاصله زیاد از نظر حجم تولید، در کیفیت و قیمت رقابت تنگاتنگی با هم دارند. این ورق ها در بین صنایع مختلف کشور از محبوبیت ویژه ای برخوردارند و برند معتبری شناخته می شوند.
کارخانه های دیگر تولید کننده ورق سیاه کارخانه خرم آباد، کارخانه گیلان، کارخانه فولاد غرب و کارخانه سمنان می باشند که هر یک در تلاش برای تامین مواد اولیه مورد نیاز در صنعت و ساختمان کشور می باشند.
از دیگر کارخانه های معروف در تولید ورق آهنی می توان به کارخانه فولاد گیلان، کارخانه خرم آباد، کارخانه فولاد غرب و سمنان اشاره نمود. لازم به ذکر است ورق های آهنی نوردی و قطعات جزو ارزان ترین ورق های بازار هستند که مناسب حوزه ساختمان می باشند.
نظری یافت نشد.