ورق سیاه به دو روش نورد گرم و سرد از فلز آهن و انواع فولاد تولید میشود. ورق سیاه در صنایع مختلف مانند ماشینسازی، خودرو، کشتی، تجهیزات کشاورزی،تولید لوله، تولید پروفیل و همچنین صنعت ساختمانسازی و ساخت سوله کاربرد بسیار زیادی دارد.
انواع ورق سیاه از نظر سایزبندی
ورق سیاه به دلیل کارآیی و همچنین کاربردهای زیادی که دارد در سایزها و ضخامتهای مختلف در کارخانجات بزرگ تولید فولاد از انواع مختلف فولاد با ابعاد و اندازههای بسیار متنوع، به طور گستردهای و در حجم بالا تولید میشوند.
به طور کلی ورق سیاه به دو دسته معمولی و صنعتی مطابق با استانداردهای مختلفی به صورت رولی و فابریک (شیت) در بازار عرضه میشود. در جداول بالا می توانید انواع این محصول را از نظر سایزبندی ببینید و با هم مقایسه کنید. این جدول ها به شما کمک میکنند که علاوه بر امکان مقایسه قیمت و برند محصول، بتوانید سایز مناسب را هم از میان انواع ورق سیاه انتخاب کنید.
بیشتر بدانید:
مشخصات ورق سیاه مرغوب
بهترین ورق سیاه از ورق های ST37 استاندارد با روش نورد گرم با دمای بالاتر از ۹۳۰ درجه سانتیگراد تولید میشود. از ویژگیهای اصلی ورق سیاه مرغوب میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
این ورقها حاوی کربن پایین هستند و از چقرمگی مطلوبی برخوردارند.
این محصولات در برابر خوردگی، سایش و زنگ زدگی مقاومت خوبی دارند.
ورقهای ST37 معمولا استحکام متوسطی دارند به همین دلیل میزان خاصیت جوشپذیری و شکلپذیری آن مطلوب است.
ورق سیاه مرغوب بر اساس استاندارد DIN17100 و یا معادل امروزی آن BS EN 10025تولید میشود.
توصیه صنعت کاران هنگام خرید ورق سیاه
خرید ورق سیاه به نظر کمی پیچیده است اما با توصیههایی که فروشگاه آنلاین صنعت کاران برای شما دارد میتوانید با رعایت نکات زیر بهترین انتخاب را خرید انواع ورق سیاه انجام دهید.
برای انتخاب لازم است که حتما ضخامت ورق مورد نظر خود را با توجه به نوع کاربری آن دقیقا در نظر بگیرید. برند و شرکت تولیدکننده نیز از نکات حیاتی انتخاب ورق سیاه محسوب میشود. شرایط و روش تولید و جنس فولاد به کار رفته در ورق سیاه مطابق با استاندارد روز از جمله معیارهایی است که سازندهها را از هم تفکیک میکند. قیمت ورق سیاه از مهمترین نکات هنگام خرید ورق سیاه است. قیمت به عواملی نظیر ضخامت و وزن و همچنین شکل ظاهری این محصول بستگی دارد. از کارخانجاتی که میتوان گفت بهترین کیفیت ورق سیاه را دارد ورق فولاد مبارکه است.
قیمت روز ورق سیاه به چه عواملی بستگی دارد؟
قیمت روز ورق سیاه با توجه به عوامل زیادی در بازار متغییر و متفاوت است. وجود انواع ورق سیاه در وزن ها، سایزها و ضخامتهای گوناگون و همچنین نوع فولاد به کار رفته در آن باعث تغییرات قیمت میشود.
از جمله عوامل تاثیرگذار میتوان به شرکت و برند سازنده، نوسانات لحظهای نرخ ارز، هزینه حمل و نقل، قیمت جهانی و میزان عرضه و تقاضا اشاره نمود.
فروشگاه آنلاین صنعت کاران تامین کننده بزرگ انواع ورق سیاه صنعتی استاندارد ST37 در سراسر ایران است بنابراین میتوانید برای خرید، دریافت اطلاعات لازم و همچنین استعلام قیمت با کارشناسان ما تماس بگیرید.
بیشتر بدانید:
پیچ آلن چیست؟
۱٫ **نرخ فلزات اولیه**: قیمت ورق آهن معمولاً به قیمت فلزات اولیه مانند آهن و فولاد وابسته است. تغییرات در نرخ این فلزات میتواند قیمت ورق آهن را تحت تأثیر قرار دهد.
۲٫ **تقاضا و عرضه**: تقاضا و عرضه برای ورق آهن نیز تأثیر زیادی بر قیمت آن دارد. در صورتی که تقاضا بالا باشد و عرضه کم باشد، قیمت معمولاً افزایش مییابد و برعکس.
۳٫ **شرایط جغرافیایی**: عوامل مانند موقعیت جغرافیایی، دسترسی به منابع، هزینه حمل و نقل و … میتوانند قیمت ورق آهن را تحت تأثیر قرار دهند.
۴٫ **هزینههای تولید**: هزینههای مربوط به تولید ورق آهن نیز نقش مهمی در تعیین قیمت دارد. این شامل هزینههای انرژی، کارگری، مواد اولیه و … میشود.
۵٫ **تکنولوژی و نوآوری**: پیشرفتهای تکنولوژیکی میتواند تأثیر زیادی بر روند تولید و هزینههای مربوط به آن داشته باشد که در نهایت میتواند به قیمت ورق آهن انعکاس یابد.
۶٫ **شرایط بازار جهانی**: شرایط بازار جهانی مانند تغییرات در نرخ ارز، تحریمها، تغییرات قوانین تجارت بینالمللی و … میتوانند قیمت ورق آهن را تحت تأثیر قرار دهند.
همچنین، عوامل دیگری همچون تغییرات سیاسی، شرایط جوی، تغییرات در صنایع مصرفکننده و … نیز ممکن است بر قیمت ورق آهن تأثیر بگذارند.
ورق سیاه، ورق هایی هستند که در روش نورد گرم با استانداردهای خاصی ساخته می شوند. به دلیل کاربرد ورق سیاه در بسیاری از صنایع، مقدار زیادی از فولاد تولیدی در کارخانه ها به صورت ورق تولید می شود.
کاربرد ورق سیاه
کاربرد ورق سیاه در صنایع مختلف گسترده است. یکی از این کاربردهای اصلی این ورق، تهیه مواد خام برای بسیاری از محصولات صنعتی، تولید ماشین آلات صنعتی، مخازن و انواع پروفیل ها است. از این ورق ها در تولید تانک و مخازن خاص و ساخت سازه ها و ماشین آلات عظیم به طور گسترده استفاده می شود. صنایع عظیمی ساختمان سازی، کشتی سازی، خودرو سازی، تولید تجهیزات کشاورزی، ساخت رینگ چرخ و صنایع سنگین فلز نیز از این ورق ها استفاده می کنند. از دیگر کاربرد های ورق سیاه که به صورت گسترده می باشد می توان به پروژه های عظیمی مانند ساخت مخازن عظیم و پتروشیمی، ساخت سازه های مختلف و ساخت سوله های عظیم اشاره کرد.
این ورق ها در استاندارد و ضخامت های مختلفی تولید می شوند و موارد استفاده آن ها در صنعت متنوع است. این دو فاکتور در انتخاب ورق باید در نظر گرفته شود. ورق سیاه ST44 برای ساخت تانکر و سیلندر گاز استفاده می شود. این ورق به نام ورق سیاه ST52 شناخته می شود و برای برخی از لوله های نفتی خاص نیز استفاده می شود.
ورق دیگری که در صنعت و ساختمان کاربرد زیادی دارد، ورق ST33 است که با نام ورق ST37 شناخته می شود. ورق های سیاه با توجه به ضخامت هایی که دارند، به دو صورت رول یا شیت (برش خورده) در بازار عرضه می شوند. درصورتی که ضخامت ورق کمتر از ۱۵ میلی لیتر باشد، به صورت رول و در صورتی که از این مقدار بالاتر باشد، به صورت شیت به فروش می رسد. بنابراین هنگام كاربرد ورق سياه به نوع استاندارد ورق و ضخامت آن توجه داشته باشید.
همانطور که گفتیم، این ورق ها دارای آلیاژ و ضخامت های متفاوتی هستند که خواص مکانیکی متنوعی دارند. بالا بودن درصد کربن در ورقه های فولادی موجب سخت تر شدن ورق سیاه می شود. به همین دلیل در صنایع مختلف دارای محبوبیت بوده و تقاضای زیادی برای این محصول در بازار فولاد وجود دارد.
کاربرد ورق سیاه در ساختمان
از ورق سیاه در ساختمان سازی برای مصالح فلزی ساختمان نیز استفاده می شود. از موارد استفاده ورق سیاه در ساختمان می توان به ساختمان سازی و سوله سازی اشاره کرد. یکی از پر کاربرد ترین انواع ورق سیاه در ساختمان، ورق ۳۳ST می باشد. بنابراین هر کدام از این ورق ها با توجه به خصوصیاتی که دارند، برای کاربردی خاص بوده و باید برای پروژه مورد نظرتان، ورق مناسب انتخاب شود. برای این منظور به تخصص و تجربه کافی در این زمینه نیاز دارید. شما می توانید با مراجعه به فروشگاه صنعت کاران و تماس با کارشناسان متخصص در این زمینه، ورق مناسب با کاربرد خود را انتخاب کرده و از فروشگاه خریداری کنید.
نظری یافت نشد.