استاد بولت و یا استد بولت پرکاربرد ترین نوع اتصالات در خطوط انتقال سیالات مختلف می باشد. از استد بولت در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و آب و فاضلاب استفاده بسیار زیادی می شود. استاد بولت ها معمولا با دنده اینچی تولید شده و از استاندارد ASTM A193 تبعیت می کنند. استد بولت ها در دو طرف دنده بوده و قابلیت اتصال مهره در دو طرف را دارند و بسته به نوع کاربری و محلی که از آنها استفاده میشود آبکاری های مختلف از گالوانیزه، کارباید و داکرومات عرضه میشوند. خرید پیچ استاد بولت
متریال بکار رفته در ساختار استاد بولت ها طبق استاندارد A193 معمولا B7, B8 و B16 می باشد که خود کلاس ۷ به دو زیر شاخه و کلاس ۸ به چهار زیر شاخه دسته بندی میشود. مهره بکار رفته در اتصال استاد بولت ها نیز طبق استاندارد A194 بوده و نسبت به مهره های متریک سنگین تر ضخیم تر و گوشت بیشتری نیز دارند. فروش پیچ استاد بولت
از آنجا که از استد بولت ها بیشتر در اتصالات فلنج ها استفاده میشود تعیین طول استد بولت با در نظر گرفتن اجزای اتصال خورنده محاسبه میشود که علاوه بر آنها باید طول محاسبه شده فضای لازم برای بستن دو مهره در دو طرف را نیز فراهم نماید. علاوه بر این پیشنهاد مهندسی میشود که همیشه مهره بصورت کامل بر روی استد بولت سوار شده و حتی بخشی از استاد بولت نیز از مهره بیرون بماند. طول استد بولت ها نیز دارای استاندارد تولید می باشد که با قطر های مختلف تغییر می کند. قیمت پیچ استاد بولت
استاندارد استادبولت ها
جهت کاربرد در دماهای و مکان های مختلف , استاندارد های متنوعی برای استاد بولت ها وجود دارد . متریال مورد استفاده برای استادبولت ها طبق استاندارد های انجمن مهندسین مکانیک امریکا ASTM مشخص می شود که رایج ترین این استاندارد ها ASTM A193 می باشد. گرید و استاندارد مورد استفاده در استادبولت و مهره متناظر ان باید با یک علامت اختصاری بر روی ان ها مشخص گردد .
استاندارد ASTM A193 یک استاندارد متریال می باشد که استادبولت ها طبق این استاندارد در گرید های مختلف فولادی همچون , L7 . B16 , B7و استنلس استیل به مانند B8M , B8 تولید می شوند.مهره های مورد استفاده در استادبولت ها باید متناظر با استاندارد استادبولت باشد که برای ASTM A193 مهره مورد استفاده از استاندارد ASTM A194 می باشد که این استاندارد نسبت به سایر مهره ها دارای ارتفاع ابعادی بزرگتر و وزن بیشتری می باشند .
ابعاد استاد بولت
استاندارد B16.5 ASTM طول و ابعاد استادبولت ها را مشخص می کند . طول این پیچ ها به نوع فلنج و فشار آن و یا محل مورد استفاده آن ها بستگی دارد.ASTM b1.1 شکل و رزوه این نوع از پیچ ها را مشخص می کند. رزوه متقارن با زاویه ۶۰ درجه به دلیل بازرسی راحت و ساخت آسان تر نسبت به بقیه ، معمول ترین شکل رزوه برای استادبولت ها می باشد.
گام رزوه استاد بولت
رزوه ها دارای دو نوع درشت UNC و ریز UNF می باشد. که رزوه درشت UNC باعث مونتاژ سریع تر و همچنین مقاومت بیشتر می باشد و در جایی که نیاز به دقت و استحکام کششی بیشتر دارد ، از رزوه های ریز UNF استفاده می شود.
پوشش استاد بولت
پوشش استاد بولت ها ، بسته به محل و نوع کاربری که دارند متفاوت می باشد و این پیچ ها را می توان با پوشش گالوانیزه سرد و گالوانیزه گرم ، داکرومات ، تفلون یا PTFE و یا بدون پوشش عرضه می گردد.
استاد بولت B7
استاد بولت گریدB7 از فولادهای آلیاژی کربن متوسط که دارای عناصری نظیر مولیبدن و کروم می باشد و بعد از اینکه تحت عملیات سختکاری حرارتی قرار گرفت ساخته میشود. گرید B7 دارای آنالیز شیمیایی به شرح ذیل می باشد. استاد بولت گرید B7 تا دمای ۴۵۰ درجه سانتی گراد خواص مکانیکی خود را حفظ می کند و به دلیل قیمت پایین تر و کارایی بالا ، نسبت به دیگر گرید ها استفاده از گرید B7 متداول تر می باشد .
استاد بولت گرید L7
استادبولت گرید L7 از فولاد آلیاژی ساخته میشود و مزیت اصلی این گرید مقاومت بالا نسبت به سرما است و به علت فرایندهای خاص عملیات حرارتی که روی این گرید انجام می گیرد تا دمای منفی ۶۵ درجه نسبت به تردی فولاد و شکسست بر اثر ضربه مقاومت می کند.استاد بولت L7 در تست های ازمایشگاهی در دمای منفی ۱۰۱ درجه مورد ازمایش ضربه قرار می گیرد. تولید کننده پیچ استاد بولت
استحکام کششی و استحکام تسلیم این گرید در دمای محیط نسبت به گرید B7 کمتر است.
استاد بولت B16
در صنایعی که در دماهای بالا کارایی دارند(دمای بالای ۵۰۰ درجه) از پیچ استاد بولت B16 استفاده می شود.این گرید به دلیل حضور کروم و مولیبدن و همچنین وانادیوم استقامت بالایی در دماهای بالا دارد و تقریبا در دمای بالای ۴۵۰ درجه ۲٫۵ برابر گریدB7 استحکام تسلیم دارند.
استادبولت B8 – B8M
استادبولت B8 و B8M با اینکه هر دو استیل هستند اما با هم فرق دارند و دلیل تفاوت این ها در متریال این دو است که B8 از استیل ۳۰۴ که به فولاد ۱۸-۸ معروف است که در ساختار خود حداقل دارای ۱۸ درصد کروم و ۸ درصد نیکل است و B8M از استیل ۳۱۶ ساخته شده که این فولاد بین ۱۶ تا ۱۸ درصد کروم دارد و تفاوت ان با ۳۰۴ در نیکل ان است که حداقل ۱۰ درصد نیکل و بین ۲-۳ درصد مولیبدن دارد که نیکل و مولیبدن باعث پایداری ساختار استنیتی فولاد شده که مقاومت به خوردگی و زنگ زدگی را افزایش می دهد.